KONGSVEGRITTET

Kongsvegrittet arrangeres for 10. gang lørdag 15. august 2020. Start og mål er Hellebekk turistsenter. Konkurranseløypa er 46 km, ungdomsklasse/mosjons-/familierunde er 20 km. Barnas Kongsvegritt er 1,5 km. Vi håper mange også i år vil få en fin sykkeltur i vakre omgivelser, enten som mosjonist eller i konkurranseklassene.  Arrangør er Bagn IL.

KONGSVEGRITTET

Kongsvegrittet arrangeres for 10. gang lørdag 15. august 2020. Start og mål er Hellebekk turistsenter. Konkurranseløypa er 46 km, ungdomsklasse/mosjons-/familierunde er 20 km. Barnas Kongsvegritt er 1,5 km. Vi håper mange også i år vil få en fin sykkeltur i vakre omgivelser, enten som mosjonist eller i konkurranseklassene.  Arrangør er Bagn IL og Begna IL.

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

VEIBESKRIVELSE

VEIBESKRIVELSE

Hellebekk turistseter ligger på Bagn vestås, langs veien mellom Bagn og Gol (Herad). Det er ca. 20 km. fra Bagn og 30 km. fra Gol.

Kort Løype:
Den korte traseen er ca 20 km. Starten går på Hellebekk turistseter kl 11. Hellebekk turistseter ligger 920 moh. Traseen går hovedveien ned til Skrikkarvollen. På Skrikkarvollen tar løypa av til høyre og følger veien til Bukfyllsetrene. Her går løypa snarveien til Liarvollen. Her kan du bli møkkete på skoene… Ved Liarvollen tar løypa mot høyre igjen, og følger veien helt til Hølervatnet. Det er nok en høyresving og løypa er inne på Hølervassvegen. Denne vegen følges til Skrikkarvollen, der man svinger til venstre og starter på de siste kilometrene mot Hellebekk turistseter igjen. Hele traseen går på fin grusvei.

Lang løype:
Den lange runden, ca 50 km, starter på Hellebekk turistseter kl 11.00. Den følger samme trase som kort runde i ca 7 km. Her tar traseen en snarvei fra Bukfyllsetrene til Liarvollen. Om denne delen av løypa regnes for vei eller sti vites ikke, men terrengsykkel trengs. Fra Liarvollen er det fin grusvei til midtre Alketjern. Der tar løypa til venstre og følger en gammel ferdselsvei. De kommende kilometrene med svak stigning vil skille terrengsyklister fra landeveissyklister. Løypa tar til høyre i møtet med Nes-Nes veien. Ved Buvatnet tar løypa inn til høyre og følger Sameieveien noen kilometer før løypa tar opp til venstre ved Guteseter. Her blir det litt stigning før du kommer inn på et terrengparti. Dette partiet er ca.1 km langt. Over Høvreselva må alle bære sykkelen, før man igjen er inne på en dårlig grusvei som fører inn på Hølervassveien. Fra Hølervassveien er det fin grusvei helt til mål. (Men det er stigning helt til mål, ca.100 høydemeter).

Se også

Arrangør: Bagn IL