Kongsvegrittet2

Kongsvegrittet

Kongsvegrittet arrangeres for 13. gang lørdag 12. august 2023. Start og mål er Ellingsæter Sport og turistsenter. Konkurranseløypa er 37 km, ungdomsklasse /mosjons-/ familierunde er 11 km. Barnas Kongsvegritt er 1,5 km. Vi håper mange også i år vil få en fin sykkeltur i vakre omgivelser, enten som mosjonist eller i konkurranseklassene.

Påmelding via deltager.no

Arrangør: Bagn IL

Praktisk informasjon

Klasseinndeling

Dette er et turritt for terrengsykkel med to valgfrie runder med en kort og en lang runde. Den korte runden på 11 km foregår på grusveg har en trim- og familieklasse. Barnas Kongsvegritt går i nærområdet og er ca 1,5 km lang. Den lange runden på 37 km har også en konkurranseklasse med tidtakning, den har en del mer krevende terreng og stipartier.

Startkontigent

Lang løype på tid kr. 200,-.
Trim- og familieklasse valgfri løype:
Barn kr. 50,-
Voksne kr. 100,-
Familier kr. 200,-

Starttidspunkt

Ellingsæter Sport og turistsenter

Påmelding til

https://www.deltager.no/event/kongsvegrittet2023#init

Maks 200 deltagere

VEIBESKRIVELSE

Ellingsæter Sport og turistsenter ligger på Bagn vestås, langs veien mellom Bagn og Gol (Herad). Det er ca. 15 km. fra Bagn og 34 km. fra Gol.

Kort Løype:

11 km.
Start er ved Ellingsæter og følger 37km-løypa til Ølnessæter. Etter 4 km fortsetter 11 km-løypa rett fram på Ølnessætervegen i retning Blomstølen. Her skal man ned til Hallkinn og opp til Blomstølen via noen stiparti og gode motbakker. Fra toppen av Blomstølen går deretter løypa ned til mål på Ellingsæter.

Last ned GPX-fil for kort løype

Lang løype:

37 km, vakre omgivelser, god utsikt, morsomme terrengparti og varierte grusveier:
Start er ved Ellingsæter. Videre går løypa mot Høgemyr i 2,5 km, men tar av til høyre inn på traktorvei opp mot Ølnessæter og Bøhnsæter. Ved enden av Fjellveien skal man inn på sti (3 km) til Søre Fjellstølen. Der følger man Brubakkveien og Myrestølveien ut til Søre Fjellstølveien. Følg denne opp til gamle kafeen og inn på Dugurdsbergsvegen. Etter 11,5 km skal man inn på enda mer sti (1,5 km) videre mot Nordre Fjellstølen. Da følger man Øytjernvegen og Nordre Fjellstølvegen opp til Store Sangevatnet. Her skal man ta inn på Meitebekkvegen og følge den helt til vegen ender. Ved Meitebekken begynner et litt utfordrende stiparti (2,5 km) til Gamlestølen, videre på grusvei opp til Øytjednet, og på sti (2 km) ned til Bjødalen. Vær litt obs når man kommer inn på vei igjen, der skal man kjapt inn til venstre på ny kort sti. Deretter suser man nedover Bjødalen, med en avsluttende syrefest opp til Brattrudsætra og hyttefeltet ovenfor Ellingsæter, før målgang nede på Ellingsæter.

Last ned GPX-fil for lang løype
crossmenu